Skip to content

HET STAPPENPLAN VOOR HET HERSTELLEN VAN UW TEGELVLOER

Zo simpel als 1, 2, 3…

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Zie hieronder ons stappenplan.

Stap 1

HET LOKALISEREN VAN DE LOSSE OF HOLLE TEGEL(S)

De losse of holklinkende tegel(s) lokaliseren wij altijd door met een klein hamertje of de achterkant van een schroevendraaier te tikken op de tegel(s). Ook gebruiken wij weleens een golfballetje om te horen waar de tegel hol klinkt.

Vervolgens markeren wij de gehele omtrek van het gevonden probleemgebied.

Stap 2

WIJ BOREN GATEN ROND DE TEGEL

Wij boren kleine gaatjes in de voeg rond de tegel om daar te kunnen injecteren. Vanzelfsprekend worden ook de omringende tegels gecontroleerd.

Stap 3

HET BOOR-STOF WORDT VERWIJDERD

Het kleine beetje boor-stof kloppen we uit het geboorde gaatje om zo ruimte vrij te maken voor de hars. Soms kan dat met een stofzuiger gebeuren.

Stap 5

NA HET UITHARDEN DE VOEGEN DICHTEN EN NA 5 UUR WEER BEGAANBAAR

Na 5 uur is de vloer weer voorzichtig beloopbaar en de volgende dag kunt u de vloer weer dweilen. Er kan altijd een drupje hars achtergebleven zijn; met een aardappelschilmesje is dit eenvoudig te verwijderen.

Stap 4

DE GATEN VULLEN MET ONZE INJECTIEHARS

Als de gaten geboord zijn kan er gestart worden met injecteren. Door te kloppen kunnen wij horen waar de hars naartoe loopt.

Een kleine greep uit al onze projecten

Belangrijk om te weten

Vraagt u informatie aan? of een vrijblijvende offerte? Wij willen u graag helpen. Om u goed van dienst te kunnen zijn, is het van belang dat u een aantal zaken aan ons doorgeeft. Welke dat zijn? Dat vindt u hieronder.

Offertes

De benodigde hoeveelheid hars is altijd moeilijk in te schatten. In onze offertes gaan wij altijd uit van 1 liter hars per m2.

Uit ervaring weten wij dat dit een goede (landelijke) richtlijn is.

Daarom blijven onze offertes altijd op een indicatie steken.

Soort tegelvloer

Geeft u altijd bij aanvraag door om wat voor soort tegelvloer het gaat en waar deze zich in huis bevindt. Hierbij dient u het volgende door te geven:

- soort en maat van de tegel
- dikte en kleur van de voeg
- zijn de voegen in tact of beschadigd?
- is de vloer verlijmd of in specie aangebracht?
-is er vloerverwarming aanwezig?
(in gefreesd of in cement deklaag)

Tijdens het werken

Vóór aanvang van de werkzaamheden dient de vloer (of wand) vrij en schoon te zijn. Een schone vloer of wand werkt sneller en prettiger voor ons.

De eventuele vloerverwarming hoeft niet uitgezet te zijn, maar wel op een lage temperatuur (24 uur voorafgaand aan het injecteren).

En..... van een kopje koffie krijgen wij altijd extra energie 😉

Ook uw tegelvloer of tegelwand laten repareren?

Vraag hier direct een offerte aan.

Wij sturen u graag een passende offerte voor het herstellen van uw loszittende tegels. Vul ons online offerte formulier in en ontvang binnen 5 werkdagen een vrijblijvende offerte op maat.